Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем с антифриза
Collapse
X
-
Проблем с антифриза
Привет,колеги имам странен проблем.Преди 2-3 дни проверих антифриза и се оказа,че трябва да долея.Днес след като долях видях,че е станал на боза,погледнах щеката за масло почти суха.Долях и масло.След 10км. каране мотора работи нормално,не тропа и незагря повече от 90градуса.И да се върнем към антифриза-като проверих казанчето беше топъл,проточих го с маркуч от долу беше чист с лек оттенък на кафяви петна,а на повърхността около 2 сантиметра има шоколадов каймак.Колата съм я спрял за момента,ако някои знае за проблема,Моля за съвет.Благодаря Ви!
Алфа ромео 155 1.7TSТагове: Няма
-
Първоначално публикувано от pino77 Покажи съобщениеПривет,колеги имам странен проблем.Преди 2-3 дни проверих антифриза и се оказа,че трябва да долея.Днес след като долях видях,че е станал на боза,погледнах щеката за масло почти суха.Долях и масло.След 10км. каране мотора работи нормално,не тропа и незагря повече от 90градуса.И да се върнем към антифриза-като проверих казанчето беше топъл,проточих го с маркуч от долу беше чист с лек оттенък на кафяви петна,а на повърхността около 2 сантиметра има шоколадов каймак.Колата съм я спрял за момента,ако някои знае за проблема,Моля за съвет.Благодаря Ви!
Минахме го тоя филм. С годините изгниват и налягането на маслото е по-голямо от това в охладителната система и в антифриза навлиза масло.
При мен беше близо литър маслото в антифриза и става на боза, като се пресече маслото.
Съветът ми е да не я караш, докато не се ремонтира.
Има и един малъв вариант от оплътнител на риза на двигателя да е станал пак този ефект, но обикновенно е от гарнитурата на главата.
Като свалите главата ще си проличи от кое е.
Даването на газ, води до пристрастяване!
Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
Volvo V50 2.0D by RuBig
-
Честито Пино.
Ванката ти го е написал.
Аз я карах около месец така ,нямаше ядове.
И аз го брах този яд,Пламен от Нови Хан ми прави колата.
Ремонт и части оренировъчно-350-400лв.Last edited by MUROMAN; d.m.y г., 17:57.ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша
Renault Megane II Grand Tour-2004г
Comment
-
И от мен честито за гарнитурката на главата.И на брата алфата го направи този номер преди 4 месеца и сега е след пълна ревизия на главата(гумичките излизаха на парчета,че бяха на кокал),гарнитура Wiktor Reinz,обслужващи ремъци,ролка Ина,термостат Вернет,водна помпа Graf...и вече мотора работи перфектно,като за всичко,части и труд отидоха 600-650лв.И от България до Холандия е изгорила само 1л масло,ама то немските магистрали са объркали работата-700-800км с 150-160км/час,а и маслото беше на 8000км.Инъче разход на бензин в Румъния със 90-100км/час е минала 700км с 43л. бензин,което е среден разход 6,14л.,а Германия е дала 9-9,5л.
FIAT TEMPRA SW 2.0i 4x4 93г.;ALFA 155 1.8 8V 95г.;LANCIA DEDRA 1.8 8V 95г.;Peugeot 205GTI
Comment
Comment